16 февраля 2017

Сонячні колектора

Сонячні колектора

Ви знаєте що сонячна енергія може суспільству приносити не лише електроенергію, ви можете задопомогою Сонячних колекторів і набути тепло у ваших домівках. Сонячний колектор використовує сонячну енергію та з її допомогою нагріває воду або антифриз, виробляє тепло.

Як працює колектор?

Є декілька видів сонячних колекторів:

Сонячний Колектор ділиться на два види:

- плоскі колектори;
- вакуумні колектори.


Такі сонячні колектори, використовуються для обігріву води в період коли сонце найбільш активне. З допомогою сонячних колекторів споживачі замітно скорочують витрати на обігрів води.

Економія на електроенергії у випадку нагрівання гарячої води складає близько 70%. Якщо опалювати будинок то показник досягне 30

Особливості при монтажі колекторів
Здебільшого сонячні колектори під кутом в нерухомомустані, Який вибрати кут? Це залежить цілі нагрівання води, де використовуатимете нагріту воду. Сонячні Колекторимонтуються на південь, враховується рельєф місцевості. Забороняється відхилення від півдня більше ніж на 30 градусів. 
Розглядати та цікавитись монтажем сонячного колектора потрібно ще на початку будівництва або запуску опалювальної системи, наприклад замість звичайного бойлера або пустого акумулюючого баку ви можете встановити сонячний колектор, який вам нагріє воду за яку нагріваня якої вам неприйдеться платити.

Давайте розглянемо Сонячний Колектор "Плоский"
Частіше в побуті використовують саме такі колектора. Складається такий колектор з скляної панелі на яких розміщені пластини, які проводять тепло.
Пластини можуть бути мідні або алюміній. Зарахунок фабричної обробки пластини вкривають великою кількістю шарів, з допомогою яких УФ- промені ефективніше пошлинаються та утримуються. Стінки та днища колекторів вкривають теплоізоляційним матеріалом для мінімізації тепловтрат.

Яким чином працюють "Плоскі" колектори

1. Мідні або Алюмінієві пластини поглинають світло сонця яке попадає на матове скло.

2. Коли пластини нагріваються вони передають тепло теплоносію, Теплоносієм являється вода або антифриз.

3. Телоносії передають тело в бойлер не прямого нагріву або акумулятор тепла ( Буферна ємність).

Давайте розглянемо Вакумні колектори.


Конструкція вакумного колектора нагадуватиме будову термоса - складається з однієї скляної колби яка розміщується в іншу скляну трубку з більшим діаметром. Коли повітря міжтрубами викачується утворюється вакуум, за допомогою якого утворюється відмінна теплоізоляція. Конструкція вакуумної трубки складається з мідної пластини яку покрили поглинаючим матеріалом, зарахунок якого збільшується накопичення сонячної енергії та незначна емісія теплового випромінювання.
Основною перевагою вакумного колектора над плоским є те, що він може зберігати свою ефективність при низьких температурах на приклад при - 29 градусів. 

Яким чином працюють вакуумні колектори?

1. Теплова енергія утворюється коли сонячна енергія проходить через вакуумну трубку та поглинається.
2. Ця теплова енергія передається до теплообмінника
3. Воду яку вже нагріли переходить до акумулюючого бака. Холодна вода надходить для нагрівання.

Як ви вважаєте кого може зацікавити сонячна енергія чи сонячні колектора?


Ми вважаємощо абсолютно всіх. 
Сонячні колектора, які можуть перетворити сонячну енергію в тепло ваших осель, без постійних щомісячних затрат можуть цікавити всіх.
Ця система працює автономно, вона не вибаглива в роботі та сервісі. Ви можете економити не малі кошти, а тарифи на газ та електрику тільки ростуть, платіжки стають не реальними. Монтаж колекторів не зобов'язує вас міняти всю систему опалення, потребує зробити деякі зміни та вибрати місце на даху.
Популярність в Україні на Сонячну-альтернативну енергетку тільки з кожним роком росте.

З повагою,

Дирекція компанії «Warm Tap»

manager@warmtap.com.ua

warmtap.m@gmail.com

тел. +38099-012-77-60

тел. +38068-615-51-58

сайт: warmtap.com.ua

Життя Наповнене Теплом!

Источник: Warmtap
Пожаловаться модератору