16 февраля 2017

Телоакумулятор, Акумуляюча ємність - Що це таке?

Телоакумулятор, Акумуляюча ємність - Що це таке?

Акумулююча ємність,Теплоаккумулятори, буферні баки - це ємності з вмістом води різних розмірів ( 250-3000 л), які монтуються в котельні з твердопаливним котлом. Акумулюючі ємності - це безперечно потрібна річ. Ми розкажемо вам про їхню суть та типи.


Системи опалення з Акумулюючим баком


Чи потрібно монтувати Теплоакмулятор?
Монтаж Теплоакумулятора :
1. Зменшить витрати твердого палива палива.
Основною характеристикою котла на тверде паливо є тривалість горіння. Кожен котел має різну тривалість горіння, але основною проблемою у котлів з малою тривалістю горіння є те, що потрібно часто докидувати туди дрова. При монтажі Теплоакумулятора, котел нагріває вам систему опалення, а також Теплоакумулятор, коли котел догорить та дрова закінчаться тепло в системі опалення буде підтримувати Акумулюючий бак. Якщо правильно підібрати Теплоакумулятор то він зможе підтримувати тепло в системі опалення до 11 годин, а це приблизно як ще одна загрузка котла паливом.
Отже, система опалення з Теплоакумулятором працює довше ніж без та економія досить сутєва.

2. У котла краща Ефективність.
Кожен котел спалює паливо Циклами. Інтенсивно горить (нагріває) - відпочиває (тліє) - інтенсивно горить (нагріває). Причиною є інерційне горіння та не можливість точного контролю горіння через те, що немає можливості регулювання подачі палива.

При інтенсивному горінні котел максимально працює при цьому нагріває систему, а під час так званої перерви паливо спалюється не інтенсивно чи зовсім тліє, але котел дальше виділяє енергію, ця енергія системі вже не потрібна, система нагріта ще за інтенсивного горіння котла. В такому випадку енергія йде в трубу а ефекту від неї ви не відчуєте.
Використання Акумулюючого бака дає можливість працювати котлу в номінальному режимі та накопичувати це теплоТакож зменшуються шкідливі викиди в атмосферу, повністю зпалюється паливо. Ефект котла ви відчуєте на повну можливість.

3. Термін служби котла Збільшиться.
Котел працюватиме довше, він в парі з Теплоакумулятором видасть тепла у 2 рази більше ніж без прицьому буде менше горіти

5. Безпека котла.
При відключені світла, якщо не має природної циркуляції котел можнаперегріти. Використання бака вам допоможе уникнути цю проблему, Акумулятор прийме на себе тепло яке не візьме система опалення.

Отже використання Акумулюючого бака має багато плюсів.

Які різновиди теплоакумуляторів бувають.


Акумуляторні ємності є різних типів та літражу. Вибирати потрібно відштовхуючись від потужностей котла та вашої системи опалення. У цьому вам допоможуть менеджери компанї Warm Tap.
Акумулююча ємність може служити як буферним баком так і баком не прямого нагріву. Таким баком виможете нагріти воду для власних потреб.
Нагрівається вода через змійовик, який розміщений в акумулюючій ємності, він і являється теплообмінником. Акумулятор може мати один або два змійовика все залежить від призначення бака. Ви маєте можливість придбати в магазині Warm Tap Теплоакумулятор з двома теплообмінниками, один на твердопаливний котел, а другий на сонячний колектор. Сонячні колектори теж найдете у нас на сайті.

Приблизний розрахунок Акумулюючого бака для котла

Монтажники користуються такою 25-30 літрів обсягу на 1 кВт. потужності твердопаливного котла.

Источник: Warmtap
Пожаловаться модератору